Träning med Flora

Idag var det träning med Flora för Emma igen och idag satt Emma själv upp och red henne. Jätteroligt att se sin häst under en duktig ryttare vilket verkligen var både lärorikt och nyttigt att se. 


Allt som allt handlar det om att Flora egentligen i sig inte är så himla seg för skänkeln utan det handlar om att hon backar av för handen. Minsta lilla man håller i henne för att få henne i form så backar hon av och bromsar sig. Hon måste alltså acceptera handen och vara mer lösgjord i formen för att hamna i ramen om jag ska försöka beskriva det rätt. 😅 

Jätteroligt att se verkligen och jag red en stund på slutet och hon kändes helt fantastisk att rida. Nu vet jag hur jag ska rida henne för att få upp hennes trav på ett helt annat sätt.

Så här såg vi ut idag.

/Sofia

Guldstjärna till Frikkie⭐️

Frikkie var så duktig idag! Testade att sitta upp ute direkt och rida ut. Hon fick gå först hela rundan där vi även testade att trava lite. Hon var lite tveksam först men sen traskade hon på med spetsade öron framåt. 


Gick in ridhuset efteråt när hon ändå var ordentligt framskrittad. Jisses vad fin hon var. Fokuset på henne ligger i att få ett ärligt stöd fram till handen. Idag fick jag ett jättebra stöd. Fick till öppnorna och skönkelvikningarna. Hade en wow-känsla genom hela passet. Jag tror verkligen på denna tjejen! Alltid lika rolig att rida💗

Theo fick åka med en sväng i lastbilen efter kvällsjobbet. Lite skräckblandad förtjusning😉

/Liza

Mysmorgon

Vilket tråkigt väder vi vaknat upp till idag. Vi tog en promenad bort till sommarhagen och hälsade på tanterna (Gunsan och Frikkie) som var väldigt sociala. 


Nu sitter vi i sofffan med frukost. Vi tar helt enkelt en mysmorgon idag och tar hästarna i eftermiddag istället. Vi har haft så otroligt mycket de senaste så ibland måste man pausa och njuta lite.

/Liza 

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0