Nyårsafton

Idag var det hopplektion för Sofia och Cheryls del. Dom var med i en grupp på fyra. Cheryl skötte sig galant som alltid så det gick jättebra! Sofia är duktigt på att rida bra ridvägar och att hålla samma tempo. Vilket jag tror är en fördel hos många dressyrryttare - kontroll - kontroll! 


Efter gjorde vi alla grejerna och förberedde inför nyårskvällen. Våra rutiner på nyårsafton brukar se ut så här:
Vi täcker för alla fönster och håller ljuset tänt samt hög radio på. Sen fodrar vi kvällen som vanligt vid 21.00 men sen ger vi alla hästarna en extra fodring kl. 23.00 innan alla smällare börjar dra igång. Sen släcker vi och stänger av radion senare under natten när allt lugnat sig. På de extra känsliga hästarna så stoppar vi även bomull i öronen. 

Jag passade även på att harva manegen efter hoppning. Lagom så där på nyårsafton så sprängde en av de inackorderade hästarna staket i sin hage så det fick vi laga. Men det gick snabbt och enkelt med Ponta och Pontus hjälp. 


Rosen, Cheryl och Gunsan

Rosen skrittade jag ut på själv utan häst sällskap. Gick hur bra som helst, hon kan vara lite tveksam framåt ute men idag var det inga problem alls. Hon skrittade på bra och jag jobbade även henne lite i form.

Gunsan red jag ett dressyrpass i manegen på och hon bjöd på bästa känslan hittills. Jag fick en så härlig ridkänsla hon var verkligen superhärlig att rida. Ville knappt sluta när hon gick så bra. Tränade även lite byten idag och det gick jättebra i ena varvet men i det andra var det lite jobbigt. Nöjde mig med bara ett okej byte i det varvet för att trassla till det för henne och göra henne stressad. Extra stor gudstjärna till henne.

Cheryl hade en sämre dag idag. Det gick inte alls bra för självklart så skulle det smölla femton raketer i närheten precis när jag skulle rida. Hon gjorde absolut inget men det gjorde att hon spände till lite och ville inte slappna av helt i nacke och rygg i början. Fick självklart igenom det men fick kämpa lite för det.

Testade nya tränsen på både Gunsan och Cheryl. Visst var de fina i sina nya träns? 😃

/Sofia

Hemsk start på dagen

Jag tycker att det värsta som finns är att försova sig. För att inte göra det ställer jag alltid minst sex alarm när jag ska gå upp. Ni som känner mig vet också att jag har lite problem med att jag väldigt lätt somnar och har svårt att vakna så mina sex alarm brukar jag sällan höra. Liza brukar få ringa och väcka mig nästan varje morgon. För att förstå vad jag menar så kan jag säga att jag inte vaknade en gång när brandlarmet gick så djupt sover jag...

Idag iallafall skulle jag ta utsläppet själv eftersom Liza jobbar och hon skulle till läkaren innan. Hade ställt extra många alarm för att verkligen vakna. Jag vaknar av att telefonen vibrerar och har den där lite smått panik-känslan som jag får varje morgon när jag vaknar innan jag hunnit kolla vad klockan är. Jag kollar klockan och där står det 7.30 - skönt tänkte jag att jag för en gångsskull vaknade innan jag ska gå upp. Telfonen fortsätter att vibrera och jag kan inte låsa upp den eller göra någonting utan den har helt hängt sig. Tar då ut batteriet vilken är en fördel med samsung så jag lätt kan starta om den. När jag får igång den igen så står klockan istället på 8.32..?!!! Jag får panik och kastar mig upp och samtidigt kommer Liza inklamprande och skäller ut mig för att jag aldrig kan vakna själv och jag försökte säga att den här gången var det faktiskt inte mitt fel utan telefonen hade hängt sig. Vi fick iallafall snabbt ut hästarna men de kom fortfarande ut en halvtimma senare än vad de skulle. Det händer ju ingenting egentligen men fortfarande ska de vara ute till halv nio så ska de.

Det värsta är att nu kommer jag inte lite på min telefon och jag har redan problem med att jag kan vakna mitt i natten och kolla klockan för att se så jag inte har försovit mig. Den känslan lär ju inte bli bättre efter idag. Jag får nog ta och skaffa mig en alarmklocka och samtidigt använda telefonens alarm så har jag en back up.

Bjuder på en mycket charmig bild från när jag somnade sittandes i stallet en gång. Det där med att somna sittandes är jag expert på 😉.

/Sofia

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0