Ny stjärna i stallet

Frikkie har varit så duktig både idag och igår när jag red henne. Vi blev rådda att longera henne länge innan vi skulle rida henne då hon varit väldigt bockig och pigg hos försäljningstallet. Men vi longerade henne igår med inspänning och hon var så cool-lugn så jag satt upp och red istället. Likaså idag super lugn. Bara på två ridpass har hon gjort framsteg. Hon har gått väldigt mycket i låg form och i nedförsbacke så jag jobbar med att få upp henne i fronten. Redan idag var det skillnad. Hon ger en superhärlig ridkänsla denna fina tös! 
/Liza

Ferozza besiktigad

Vi kan glatt meddela att Ferozza har besiktigats idag och åker inom en snar framtid till sin nya familj. Det är en mor och dotter från Uppsala som ska ha henne./Sofia 

Duktig Flora

De senaste ridpassen på Flora har gått riktigt bra. Jag har verkligen fått till en bra ridning på henne som får henne att bli helt igenom. Jag har en ordentlig uppvärming med mycket lågform, utåtställning, övergångar och sidvärtsrörelser som jag gör först. Väldigt viktigt att jag inte fuskar med den utan att hon verkligen är helt igenom innan jag plockar upp henne i formen. 


När jag kortar upp henne i formen ligger all fokus på att få in bakbenen och upp med fronten. Det märks att hon inte är så stark där utan hon behöver bygga styrka och muskler men vi får till det riktigt bra emellanåt.  

På söndag är vi anmälda till en lokal LC:1, förste riktiga tävlingen med henne, spännande! 

/Sofia 

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0