Flora idag och igår

Igår red jag Flora i paddocken och det gick riktigt bra. Hon testade mig ganska mycket med skänkeln men då fick jag vara på henne tills hon slutade ifrågasätta mina hjälper. Jag måste vara väldigt noga med att inte börja klämma i ett sånt läge utan att jag slappnar av i benen och bara använder dem när de behövs. 


Vi tränade vidare på MSVC rörelser och fortsatte med samma jobb i traven för att få igång bakbenen.


Idag red jag ut på henne barbacka ihop med Liza på Mary. Passade på att ha kandaret för det börjar bli dax för Flora att välja in sig på kandar. Vi är inte i de klasserna än men jag vill vara ute i god tid så hon får vänja sig med det långsamt./Sofia 

2 provridningar

Igår hade vi två provridningar av Gunsan och Frikkie. De som vi känner är aktuella att sälja nu är Frikkie och Mary. Vi har egentligen inte planer på att sälja Gunsan ännu men det är en tuff branch och alla är till salu till rätt pris även fast hjärtat inte vill. Provridningarna gick iallafall bra och båda hästarna skötte sig galant men jag hoppas innerst inne att de inte vill ha Gunsan så vi kan ha kvar henne ett tag till för hon är en så himla härlig häst.

/Sofia 

Morgonpasset i stallet

Idag red vi Arvid direkt efter utsläppet. Sitter numera upp direkt utan longering innan och det går galant. Jag red honom samtidigt som Liza höll en lektion. Formen och styrningen går väldigt bra däremot har han lite svårare för att lära sig att skänkeln betyder framåt men det kommer. 


Vi har även med hjälp av grym stallhjälp från barnen mockat ur Lill Crussans hage och flyttat henne till en annan. Vi har även mockat i Arvid och Ottos hage men den är långt ifrån färdig.

Vi har verkligen världens snällaste lilla ponny. Nelia stod och klappade honom och jag mockade sen rätt som det är så har Nelia hoppat upp på honom. Självklart ska de ha hjälm på sig när de rider men Nelia smet upp på honom utan att jag märkte det och som tur är så är Otto så himla snäll och bara står lugnt kvar. 💖/Sofia 

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0