På väg till ponnymätningen

Vi sitter just nu i bilen med Lill och Stor Crussan där bak i transporten. Smidigt när båda kan mätas samtidigt så slipper man åka flera gånger. Vi har än så länge hunnit med nästan allt vi skulle göra. Däremot blev det lite ändring i schemat då Prizze och två andra hästar skulle släppas på bete imorgon men var tvugna att släppas idag istället. Så vi fick styra in ett ihopsläpp i schemat. Prizze red vi på morgonen och åkte sedan iväg och vaccinerade. Han fick en händelserik dag idag med andra ord. Betesläppet gick hur bra som helst. De tog en galopprunda och kollade in hagen för att sedan ställa sig och beta. Skönt när det inte är några sparkar eller bråk. 

Den enda vi inte hunnit med är Cheryl som vi får rida ikväll efter dagiset bara.  Idag red jag ett joggingpass på Rosen i manegen där alla fokus låg på lösgjordhet. I början var hon lite tjafsig i lågformen och hade inget ärligt stöd men fick igenom det med massa tempoväxlingar, volter och serpentiner. Hon blir riktigt trevlig att rida så fort man ridit igenom henne lite. 

Bilder från veckan när Liza testade att rida ut på Prizze i trav och galopp. Han har hur snäll som helst. Har tidigare bara skrittat ut honom men då blev det båda trav och galopp. 

 
/Sofia 


Känns som sommar☀️

Vilket underbart väder vi har nu. Igår var det ju nästan 30 grader varmt. Cheryl och Henke fick stå ute i natt med fodring i hagen för det var så fint väder. Verkade uppskattat av båda! Det gick ingen nöd på dom iallafall. Skönt för oss också med två mindre boxar att mocka. 

Idag har vi många saker som vi ska göra. 

Vi ska rida Esco i stallet och göra hans grejer. Sen ska vi rida Prizze för att sedan åka och vaccinera honom. Rosen, Stor Crussan och Cheryl ska ridas. Lill  Crussan ska longeras. Sen ska vi iväg och mäta Lill och Stor Crussan och det tar ju lite extra tid. Columbus och Henke ska bara promeneras. Vi ska även försöka hinna bocka av lite av hagbyggena idag så vi inte står med allt på onsdag i sista sekund. Sen måste vi göra klar bokföringen för maj månad samt skicka iväg lite fakturor. 

En rolig dag väntar på oss så nu är det bara att ta tag i dagen! Ha en trevlig tisdag allihopa! 😃/Sofia 

Dessa lååånga dagar

Nu har vi precis kommit in efter att ha gjort färdigt det sista i stallet och även städat dagiset. Puh alltid långa dagar! Denna veckan har vi väldigt mycket men sen hoppas vi det blir lite lugnare då vi båda faktiskt känner oss rätt slitna nu haha.. Någon sovmorgon hade suttit fint så är vi fit for fight igen! 😃 
Varför vi haft så mycket extra dessa  veckor är på grund av sommarhagen som behövts/behöver fixas. Sen har vi även fått fixa tre nya gräshagar och vi har en kvar, två nya dikesövergångar behöver göras men en är påbörjad. På onsdag släpps Prizze och två valacker där och fram tills dess måste vi stolpa en lång gång då vi går igenom en annan hage för att komma till vår. 

Stor och Lill Crussan var super duktiga idag! Jag red den stora och Sofia den lilla. Så kul att det är så olika i personligheten! Vi båda satte upp direkt idag utan longering med inspänning så vi sparar enegin till när vi sitter på. Fokus nu i början är att lära sig skänkeln och styrningen. 
Därefter red Sofia Prizze som var jättefin. Där låg fokuset på skänkelvikningarna samt galoppfattning från skritt.
Det sista vi gjorde var att longera Cheryl med longersystemet och satte igång vattning i ridhuset. 
Stor Crussan 


Lill Crussan 


/Liza

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0