Vilken utveckling ⭐️

Åh vad vi är stolta över Gunsans utvecklingen de senaste veckorna! Hon blir bara starkare och starkare så hon orkar gå i en bättre trav och galopp hela tiden. 


Det är mycket fokus på bytena just nu men för att få till bra byten som är bakifrån och fram så måste jag ha igång ett tryck i hennes galopp innan bytet. Jag börjar förstå mer och mer hur jag ska rida henne i bytena så idag fick vi till 2 bra byten i varje varv där vi sen gav oss med massa klapp och beröm. 
Testade även att försöka få igång traven ännu mera idag och jag säger bara wow vilka gångarter vi fick fram. 

Jag är så glad över att vi äger denna fina häst💗 


/Liza

Två kanonpass

Både Flora och Lill Crussan levererade två kanonpass. Härligt avslut på en fantstisk vecka eller vad säger ni?  


Lill Crussan gick ett lätt dressyrpass i manegen. Vi kör fortfarande ganska korta pass eftersom hon behöver få upp sin kondis. 

Flora gick ett ordentligt pass med två galoppbommar. Hon var superfin och vi börjar äntligen få till en bättre trav med mer tryck och gång i henne.


/Sofia 

Söndag vilken härlig dag

Idag har jag hittills haft en perfekt söndag. Började dagen med mys frukost och sen kaffe i solen med underbara vänner som sovit över. Vi var i Trollhättan på biträff igår och sen åkte alla med hem till oss. Det blev stor frukost med andra ord. Vi göttade oss i solen ett tag innan jag hoppade i stallkäderna och började med stallgöran.


Jag har mockat och fyllt vatten till alla sen skrittade jag ut på Mary ihop med Elina och Sture. Det är så skönt med Mary för även om hon är en vaken häst så går hon alltid fram över allt utan att stanna. Jätte mysig runda med en halvtimma skritt.

Nu är det Floras tur och hon ska ridas i manegen. Tänkte ha framme två galoppbommar varvat med dressyrarbetet. 

Sist men inte minst ska jag rida Lill Crussan så henne ska jag ta efter Flora. 


/Sofia 

kuhnerdressage.blogg.se

Hejsan liza och Sofia heter vi och är två tvillingar på 20 år som bor på en hästgård i Göteborg. Här på bloggen får ni följa vårat hästliv som satsande dressyrryttare, utbildade lastbilschaufförer, hundägare med ett intresse för bilar.

RSS 2.0