Full rulle som vanligt

Det är väl ingen nyhet att vår dag har gått i ett och att vi är färdiga sent i stallet som vanligt. Vi är just nu på väg för att städa dagiset. 

Träningen idag var väldigt nyttig. Cheryl var svår idag men det var bra att det kom nu när jag hade Sahras hjälp. Hon var lite av och på hela tiden och då blir hon inte lätt att rida. Fick henne inte riktigt mellan hand och skänkel i början och då har jag henna inte inramad. När jag inte har det så blir allt så ostadigt för hon får chans att slå sig fri, hoppa till och fjanta. Det var väldigt bra att få hjälp med det iallafall och hon blev jättefin mot slutet. Väldigt roligt att Sahra också tror väldigt mycket på henne och inte bara vi. 

Liza red Columbus efter och tränade lite program så var jag med och hjälpte till. Det såg jättebra ut och tror båda var väldigt nöjda. Vi hade med oss kameran dit och det blev jättefina bilder, dels för att det är utomhus men också för att den paddocken ligger uppe på en höjd. Ska försöka få upp bilderna så snabbt som möjligt så ni får se de fina bilderna. 

När vi kom hem från träningen så gjorde vi färdigt alla grejer, städade ur transporten för att sedan gå in och äta. Efter middagspausen på 30 min så vart det ut igen och sätta igång med ridningen. Jag red ut på Henke medan Liza red Calle i manegen. Jag gick även en promenad med Prestiz så red Liza Ferozza som är en häst som står i stallet. Efter det så hade vi lektion för en i stallet. Jätte roligt när man kan hjälpa andra och att det faktiskt hjälper ryttaren och hästen. 

Efter alla ridning och sånt så kvällsmockade vi och kvällsfodrade för att sedan gå in för att äta och byta om inför dagiset. 

Lite sneak peak på vad som kommer komma upp. 
 /Sofia 

På väg till träning

Sitter i bilen på väg till träning med Cheryl och Columbus fick hänga med så passar Liza på att träna honom på långbana. Cheryl tränar jag för Sahra. 

På morgonen nu har vi hunnit mocka till två hästar i stallet och Liza har ridit Camaro. Vi mockade även hagarna och tre av våra boxar så har vi bara två kvar när vi kommer hem. Vi har även en till extra häst att rida från stallet idag som vi ska rida senare sen ska vi även hjälpa en i stallet och hålla lite lektion. Super kul! 😃


/Sofia 

Cheryl och Henkes ridpass.

Henke: 
 
Stor guldstjärna till honom igår. Han var superfin rätt igenom hela passet. Red ett kortare och lättare pass på honom eftersom hästarna tagit det lugnt i helgen så får de chans att mjukstarta lite. Jobbade bara med massa lösgörande och han var verkligen jätte trevlig att rida. Riktigt roligt! Hoppade av med ett leende på läpparna.  
 
Cheryl:
 
Red ett pass på henne i manegen också. Hon var lite klurig i början ville inte samla sig helt utan mest springa iväg så hon accepterade inte mina halvhalter i början och då får jag inte riktigt igenom henne. Jag red på och fortsatte bara lugnt med att få igenom halvhalter och la in lite övningar i det hela så hon aktiverades och inte bara såg massa springsträckor vilket fungerade väldigt effektivt på henne. Hon blev lösgjord och fin efter lite arbete och då kunde jag sen träna på lite LA delar som hon gjorde väldigt fint. 
 
Cheryl och Columbus fick dela på samma outfit igår. 
 
/Sofia
 
 
  

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0