Ny vecka nya möjligheter

Idag har jag ridit Cheryl i manegen och Flora i paddocken. På Flora ligger fokus just nu att stärka förvända galoppen och lära henne slutor. Det gick förvånadsvärt bra. Förvända galoppen gick väldigt bra utan avbrott eller byten. Självklart behöver hon blir starkare och bärigare i den men det är en bra början.

Cheryl jobbade jag bara med massa lösgörande på. Mycket öppnor och slutor i skritt, trav och galopp. Hon var riktigt fin hon med. På henne har vi börjat introducera skrittpiruetter och de blir bättre och bättre.

/Sofia

Morgon rutinen i stallet

Dagen är i full gång och vi har hunnit rida Flora och Camaro i ridhuset. Vi passar Camaro i en vecka då hans ägare är på semester. Camaro bjöd på ett riktigt bra pass där hans fokus ligger på lösgörande och mycket tempoväxlingar för att han ska komma igång. Flora gick inte dåligt hon heller. Sofia lägger mycket fokus på den förvända galoppen med henne just nu och hon såg riktigt trevlig ut där idag. Det är svårt det där med både byten och förvänd galopp att de unga hästarna ska lära sig skillnaden när det är byte eller förvänd.

Nu är Sofia i full gång och håller lektion för Lovisa på Velvet. Sen är det dags för Cheryl och Gunsans tur.

/Liza

Beställning

När vi var på Elmia beställde vi två nya Mias schabrak. Vi valde att designa dom själva så de ska matcha med vår logga som ska broderas in. Det är på tävling vi syns mest och då gäller det att marknadsföra sig = loggan på tävlingschabraket.

Självklart så fick en rosa detalj vara med men det beror faktiskt på att vi har rosa i loggan. Marinblått valde vi då kavajerna och hjälmarna är marinblåa. Visst kommer det bli snyggt? 😄

/Sofia

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0