Bilen i jönköping

Jag skrev ju att bilen gick sönder i Jönköping. Jo av alla gånger så är det självklart när man är långt hemifrån på hästtävling som bilen ska gå sönder. Där stod vi med en bil där multiremmen var på väg av som tur var hörde vi att det lät konstigt från motorn och stängde av den direkt på plats. Jag och Liza fick helt plötsligt byta om från hästtjejer till mekaniker och felsöka bilen. Vi kom fram till att det var multiremmen som hade börjat skavas av inget att köra på för när den går av så går den till generatorn och vattenpumpen på bilen och då går mer än bara en rem sönder.


Där stod vi i Jönköping med en trasig bil vad gör man då? Jo vi fick ringa land och rike runt för att först hitta en verkstad som grejar med just amerikanska bilar en fredag em och sen få tag i en multirem till en ovanlig bil. Det var ju inte så att det fanns på lager direkt. Men vi hittade en jättesnäll kille som kunde göra jobbet problemet var bara att hitta en rem men det gjorde vi i Göteborg. Så stackars pappa fick sätta sig i bilen och köra ner remmen samtidigt som en bärgare fick komma och bärga bilen till verkstaden.

Ja ni ser att det var rätt många pusselbitar för att få ihop det men det gick. Bilen var klar fredag kväll redan och sen på söndagen var det bara att tuta o köra. 


/Sofia 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0