Träning med Flora

Jag har ju helt glömt av att skriva om att jag tränade med Flora för Emma igen. För er som har instagram så finns det film från träningen uppe där på kuhnerdressage.


Träningen gick hur som helst jättebra. Vi får verkligen hjälp med alla våra svagheter och våra grundproblem just nu är:

- Flora behöver bli starkare i sitt högerbakben så hon kan bli liksidig. (Vi har även hjälp av Stefan där som är osteopat).

- Jag måste vara mycket mer konsekvent mot Flora som ofta ifrågasätter skänkeln och behöver påminnas ofta. 

- Flora behöver bli mer alert för skänkel och respektera mina hjälper bättre. 

Fick jättebra hjälp med allt detta.  Gjorde framöverallt väldigt mycket övergångar där jag första gav henne en chans att ta en liten skänkeln men tog hon inte den så skickade jag fram henne i galopp så hon fick gå fram ordentligt. Det blev skillnad och jag brukar göra så hemma också men jag måste vara mer konsekvent och inte påminna henna var tredje gång utan varje gång nu i början om det behövs dvs.

Vi jobbade även med mycket öppnor, förvänd sluta och sluta i galopp. Jätte nyttig övning som Flora svarar väldigt bra på. Fick tränat en del på mellantraver också vilket det verkligen blev skillnad på.


/Sofia 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0