Stellan gör framsteg

Stellan har varit så duktig dom två senaste passen! Har ridit i ridhuset men skrittat fram och av ute. Fast idag var vi tvungna att galoppera lite ute också i det härliga vädret😉 

Mycket fokus ligger på att få hon liksidig i båda sidorna. Han är lite stummare till vänster. Väldigt vanligt att hästarna har en svagare och starkare sida, ungefär som att vi människor är vänster- och högerhänta. Det blir bara bättre och bättre. Det viktigaste för mig som ryttare är att lossa honom i med hjälp av benen så det inte blir dragkamp i handen vi vill ju ha honom så känslig som möjligt i handen. 

Ute ligger fokuset på att han ska gå fram först överallt och det har han gjort jättebra. Idag testade han att backa några steg precis när jag skulle rida iväg men då har jag ett spö som jag irriterar honom med på rumpan när han tänker bakåt (ca 3-4 steg) tills han tänker framåt då är det klapp och beröm. Efter det traskade han på överallt och vi passade på att trava och galoppera lite. 


/Liza
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0