Arvid med ryttare

Två bilder från igår när Arvid hade ryttare på sig för första gången. Han var så duktig och jag satt på i ca 10 min och bara leddes. Massa klapp och godis så det blir en positiv upplevelse. Han brydde sig inte ett dugg om mig på ryggen han hade mest fokus på Sofias godis hand😉 Lättövertalad! 


När vi började med att hänga på honom så var han väldigt "ryckig" och lättskrämd för oss människor. Han har dock aldrig visat någon tendens på att bli spänd för sadel eller tryck på ryggen men hastiga rörelser eller ljud. Så vi har tränat på att en leder och den andra utav oss har gått och hållt över sadeln samtidigt som vi klappat lite. Detta har vi gjort på både sidor under en veckas tid vilket gjort honom helt oberörd och lugn med det. Vi har även tränat på att mini hoppa lite precis bredvid honom, ungefär den rörelsen som blir när man lyfts upp för att hänga på honom. När vi hängt på honom har han varit snäll men lite spänd när man lyfts upp eller hoppar av men igår visade han inte en tendens och då kände vi att det var läge att testa sitta upp.

/Liza
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0