Arvid gör framsteg

Idag jobbade vi Arvid med sadel igen. Den bryr han sig inte ett dugg om. Han är inte ett dugg rädd för materiella saker på sig däremot är han lite osäker på oss människor ibland. Om man går hastigt mot honom eller om man kommer och klappar honom på ryggen eller rumpan. Han blir spänd om en människa gör hastiga rörelser eller ljud runt honom så vi jobbar med att få upp hans förtroende från marken. Han är liksom inte helt bekväm med oss ialla lägen som vi vill att han ska vara innan vi sitter upp.  


Vi har hängt på honom lite och det har han tagit jättebra. Han tycker det är obehagligt när man glider av/hoppar av för han tycker ljudet när man "landar" är otäckt. 
Vi jobbar jättemycket med att en leder honom och så går den andra vid magen och håller på sadeln, klappar på rumpan osv så han inte blir spänd av beröring. Idag var det stor skillnad på honom redan från igår. Vi använder oss av mycket godis i början för att ha en positiv förstärkning för honom. 


Han ser ut som en riktigt ridponny med rätt utrustning på sig. Vi har en brösta på honom då han är lite rund om magen och inte har något vidare sadelläge.. Så bröstan är på för att förhindra så sadeln inte kan glida runt. 


/Sofia

NORRSKEN EMMA
2017-04-22 @ 12:34:00
URL: http://nouw.com/lillemmish

så fiin =)

ha en bra lördag
kramizz
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

kuhnerdressage.blogg.se

Liza och Sofia heter vi och här får ni följa vår vardag som egenföretagare med hästarna och som lastbilschafförer. Vi driver en hästgård i Göteborg med försäljning och utbildningsstall i mindre skala.

RSS 2.0